De badkamer betegelen

Bent u benieuwd naar de prijs van een tegelzeter om uw badkamer of keuken te betegelen? Vraag dan hier gratis en geheel vrijblijvend 4 offertes aan van vakkundige tegelzetters bij u in de regio.

Via klus-offerte.nl geven wij u de mogelijkheid om 4 professionele tegelzetters te benaderen en de prijzen te vergelijken. Bij een keuken of een badkamer betekent dit al snel honderden euro's winst in een paar minuten. De prijzen van een tegelzetter zijn in het algemeen opgebouwd uit de volgende componenten:

Het arbeidsloon

Het arbeidsloon, het bedrag per vierkante meter tegelen, dat een tegelzetter rekent, ligt tussen de 25 en 40 euro per uur. Dit varieert omdat de ene tegelzetter inclusief kleinmateriaal rekent en de andere weer zonder. Het is dus zorg om goed te kijken naar de offerte anders vergelijkt u appels met peren. Daarnaast worden er verchillende uurtarieven gerekend voor de verschillende tegels die verwerkt moeten worden. Een simpele 15 x 15 tegel plakt nu eenmaal makkelijker dan een natuurstenen 80 x 80 vloertegel die in de cement gelegd moet worden. Behalve een bedrag per vierkante meter werken sommige tegelzetters ook met een vaste prijs per opdracht. Mocht een offerte op deze manier zijn opgebouwd (met een vaste aanneemprijs) kijk dan heel goed welke werkzaamheden gedaan worden en welke werkzaamheden als extra werk gerekend zullen worden.

Welke soort tegels

Een van de meest prijzige soorten in bad- en keukentegels zijn de natuursteen tegels. Geen enkele tegel is hetzelfde als de andere en elke tegel is apart gemaakt. Eerst in grote brokken en/of platen uit de steengroeves naar de fabrieken gebracht. In de tegelfabrieken worden deze brokken en platen dan gesneden naar handzame formaten die verwerkt kunnen worden in keukens, badkamers, vloeren in woonkamers en nog veel meer. Wanneer goed onderhouden gaat een natuurstenen vloer of wand een leven lang mee. Wij adviseren wel om een natuurstenen vloer of wand door een echte professionele tegelzetter te laten leggen / plaatsen. De meest gebruikte soorten natuursteen zijn leisteen - hardsteen - marmer - graniet en kwartiet. Natuursteen is wel duurder om te laten leggen of zetten.

Dan zijn er natuurlijk de keramische tegels. Een mengsel van aarde en mineralen, in de meeste gevallen afgewerkt met een laagje glazuur voor de glans en de stevigheid. Wanneer je dit mengsel in een vorm giet en bakt op een temperatuur van zo'n 1100 graden krijg je de keramische tegel. Dit zijn over het algemeen duurzame en gebruiksvriendelijke tegels die veel toepassingen kennen. Daarbij kan elk motief, elke kleur en elke afmeting gebakken worden, kortom een perfecte tegel voor badkamer en keuken. 

Afmeting van de tegel

Ook de afmeting van de tegel die verwerkt moet worden bepaalt de prijs van de tegelzetter. Vuistregel is, hoe groter de tegel, des te hoger het uurloon van de tegelzetter. Wilt u dus een goedkope badkamer, kies dan voor kleine keramische tegels zonder ingewikkeld patroon zodat de tegelzetter achter elkaar door kan plakken.

Bijkomende materiaalkosten tegelzetter

Voordat een tegelzetter aan het werk gaat zal eerst de ondergrond in orde gemaakt moeten worden. Bij een vloer of wand die niet gelijkmatig afgewerkt is, zal moeten worden ge-egaliseerd. Wanneer u heeft gekozen voor een natuurstenen vloer of wand, zal in de meeste gevallen met cement worden gewerkt. Soms heeft een tegelzetter een prijs inclusief dit soort materiaalkosten, in de meeste gevallen echter brengt een tegelzetter dit extra in rekening. Hierover kunt u natuurlijk in gesprek gaan met de tegelzetter en er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van deze materialen en werkzaamheden zelf voor uw rekening te nemen. Tip is wel om dit altijd te controleren op de offerte van de tegelzetter.

Oude tegels verwijderen

Een heel vervelende klus wanneer u dit zelf moet doen maar een tegelzetter is daar handig in. Of hij adviseert u om de oude tegels te laten zitten. Bedenk wel dat de ruimte, de badkamer of de keuken dan ietsje kleiner wordt. Scheelt niet veel maar wanneer u bijvoorbeeld een douche en/of bad naast elkaar heeft gepland, en u hierbij de maten heeft genomen in de oude badkamer, u misschien wel centimeters tekort gaat komen. Overleg dus goed met de tegelzetter over verwijderen of laten zitten. Mocht u beiden toch kiezen voor verwijderen, kunt u wellicht geld en tijd besparen door zelf het puin af te voeren bijvoorbeeldn sommige gevallen kan een tegelzetter over de oude tegels heen betegelen. Dit bespaart u flink in kosten, tijd en moeite. Laat de tegelzetter dus altijd eerst een blik werpen op de huidige tegels. Is de conclusie dat de oude tegels eruit moeten, dan kunt u kosten besparen door ervoor te kiezen om zelf de oude tegels te verwijderen. Voor het verwijderen van tegels rekent een tegelzetter in de meeste gevallen een uurtarief van rond de € 30,- en € 40,-.

Denk aan de voorrijkosten

Tegelzetters berekenen voorrijkosten door aan de klant. De gemiddelde prijs per kilometer is tussen de 3 à 5 cent. Het loont daarom om een tegelzetter bij u in de buurt te kiezen, zeker als de tegelzetter meerdere keren bij u langs dient te komen. Het zoekwerk naar vakkundige tegelzetters bij u in de buurt heeft Tegelzetter-Weetjes al gedaan. Als u het offerte formulier invult brengen wij u vrijblijvend en kosteloos met deze tegelzetters in contact.

Tegels

Warme voeten door vloerverwarming
Een tegelvloer zonder last te hebben van koude voeten? Kies voor vloerverwarming. Alle vloertegels zijn zeer geschikt voor vloerverwarming, tegels pakken de warmte namelijk snel op. Het grootste voordeel: vloerverwarming is onzichtbaar en zorgt voor een gelijkmatige verwarming van de totale oppervlakte van de ruimte. Radiatoren zijn tegenwoordig overbodig! Terugkomend op het eerder genoemde voorbeeld van de badkamer van 20 m2 kost het laten plaatsen van vloerverwarming u ongeveer tussen de € 850,- en € 1.000,-.

Ga voor de tegelzetter met de beste prijs
Gratis waardevolle informatie opvragen, dat kan nooit kwaad. Wilt u graag een concrete inschatting maken over wat het laten plaatsen van tegels u, in uw situatie, gaat kosten? Vraag bij ons gratis en zonder verplichtingen prijsoffertes op van ervaren tegelzetters. Vul uw postcode en wensen in en ontvang binnen 48 uur van maximaal 6 tegelzetters bij u in de buurt offertes. Weer een stap dichter bij de realisatie van uw tegelklus.

4 GRATIS EN VRIJBLIJVENDE OFFERTES ONTVANGEN

Copyright 2009 - 2018 - LDB Sales BV