Verwarming bij plaatsen

Na het verbouwen van onze garage tot studeerkamer moesten er ook nieuwe radiatoren komen in de nieuw gemaakte ruimtes. Ik heb toen uitgezocht waar je op moet letten bij het plaatsen van een radiator.

en globaal zijn dat de volgende punten:

1 Plaats de radiator het liefst op de koudste plek in de ruimte bijvoorbeeld onder een raam of tegen een buiten muur.
2 Houd langs de radiator aan onder- en bovenzijde minimaal 10 cm vrij en plaats de radiator minimaal 2 cm van de wand. Dit zorgt voor een betere luchtcirculatie langs de radiator.
3 In een wat grotere ruimte kun je beter meerdere elementen gebruiken. Dit verzorgt een betere spreiding van de warmte.
4 Wanneer een verwarmingsbuis of slang door een muur of vloer heen moet, zorg er dan voor dat dit gat wat ruimer is. Dit voorkomt het tikken door krimp en uitzetten van de leiding.

Natuurlijk moet je ook rekening houden met de ruimte zelf. Plaats vooral ook de radiator waar je hem graag wil of waar hij het beste past. Online zijn er heel veel websites war je het vermogen van een radiator kan bepalen die je nodig hebt. Hoe groter de ruimte des te meer vermogen heb je nodig. En een meer vermogen van een radiator (warmteafgifte) vertaald zich in een grotere of dikkere radiator. Kijk bijvoorbeeld op https://radiatorfabriek.nl/vermogen-berekenen/

Ee radiator heeft over het algemeen vier aansluitpunten:
1 Voor een kraan, al dan niet een thermostaat kraan. Dit is ook gelijk de aanvoer.
2 Voor het ontluchtingskraantje.
3 Om af te tappen.
4 Voor de afvoer.

En om een radiator uiteindelijk ook te kunnen plaatsen moet je de volgende stappen doorlopen.

Bevestig de ophangbeugels van de radiator op de muur, daar waar u de radiator wenst te plaatsen. Hou hierbij rekening dat je aan de onder- en bovenzijde minimaal 10 cm vrij houdt. En plaats de radiator ook minimaal 2 cm van de wand, maar de meeste ophangbeugels zorgen hier automatisch voor Dit zorgt allemaal voor een betere luchtcirculatie langs de radiator.

Stap 2

 

Hang de radiator in de beugels. Stel hem zo dat het ontluchtingsventiel het hoogst zit, maar wel zo dat dit niet zichtbaar is. Zo kan alle lucht er uit bij het ontluchten. Je moet hem dus eigenlijk een heeeel klein beetje scheef hangen.

Stap 3

 

 

Breng het ontluchtingskraantje en het aftapkraantje aan. Vergeet hierbij de Teflontape niet. Anders loop je het risico dat het langs de schroefdraad gaat lekken.
Sluit de radiator kruislings aan. De aanvoer (hoogste punt) en de afvoer (laagste punt) moeten de langste weg door de radiator afleggen. Dus bijvoorbeeld links boven, rechts onder. En niet rechts boven en rechts onder. Vaak zitten er op een radiator de aansluitingen aan de onderkant en gaan ze met leidingen binnen de radiator verder naar de hoeken. Hou daar rekening mee bij het kopen.

4 GRATIS EN VRIJBLIJVENDE OFFERTES ONTVANGEN

Copyright 2009 - 2021 | Offertes.nu